• Hakkımda
    • istatistik
      • Bisikletle Gittiğim Yerler
      • Yollar
      • Bisiklet Turu Geçmişi
  • Geçitler
  • Gezilecek yerler
  • Login
  • Register
Ferdimen
Search
Generic filters
  • Giriş
    • Mağaza
  • Anasayfa
    • Gezilecek Yerler
    • Türkiye’nin Karayolu Geçitleri Haritası
  • Dosyalar
    • Garmin İçin Haritalar
    • Mağaza
  • Hakkımda
  • Giriş
    • Mağaza
  • Anasayfa
    • Gezilecek Yerler
    • Türkiye’nin Karayolu Geçitleri Haritası
  • Dosyalar
    • Garmin İçin Haritalar
    • Mağaza
  • Hakkımda
No Result
View All Result
Ferdimen
No Result
View All Result
Home Bisiklet Turları 2015 Buralarda geziyorum bisiklet turu

2015/06/06 Buralarda geziyorum bisiklet turu 23. Gün (Antalya/Manavgat – Antalya/Alanya/Kuzyaka)

Ferdimen by Ferdimen
Temmuz 29, 2024
in 2015 Buralarda geziyorum bisiklet turu
0
Sabah 07.00 gibi kalkıp tüm hazırlıklarımızı tamlayıp Mustafa ağabey ile vedalaşıp yola çıkmamız 09.00 u buldu

 

Bugünkü yolculuğumuz rüzgâr karşıdan esmediği sürece Alanya’ya kadar oldukça kolay olacağını umuyordum. Ama yandan yer, yer karşından esen rüzgâr umutlarımı altüst etti.

 

2012 yılında Konya’dan Antalya’ya gelirken in, in bitmeyen rampaları çıkmak zorunda olmadığımızdan Akseki istikametine gitmediğimiz için pek belli etmesem de son derece mutluydum.

 

Sahil şeridi boyunca ilerlerken şimdilik çıkmak zorunda olmadığım dağlara baktıkça içim ferahlıyordu.

 

Bugün oldukça heyecanlı sayılırım. Evden yola ilk çıkarken daha önce deneyimlemediğim Manavgat, Mersin arasındaki yolda pedal çevirecek olmak son derece keyiflendiriyor beni. Ne kadar tamamını geçmeyecek olsam da uzun zamandır kat etmek istediğim bu yolun bir kısmını dahi görmek mutluluk verici.

 

Manavgat’tan Örenşehir’e gidene kadar Kızılot, Çenger civarı sahil şeridi boş diyebilirim.

 

Fakat Örenşehir’den itibaren Müşterilerinin dikkatini çekmek için çeşitli mimari yapıların taklit ederek yapılmış oteller göze çarpmaya başlıyor.

 

Neredeyse üç saat aralıksız pedal çevirdikten sonra Okurcalar’da bir dondurmacıda mola verip bir süre dinlendik.
Türkler civarında Urimbaba lastiğinin havasının indiğini dile getirip,“gördüğün ilk petrol istasyonuna gir.” demesinin ardından. Benim petrol istasyonuna girdiğimi fark etmeyip devam etmesi üzerine düz yolda kısa süreli olarak birbirimizi kaybettik.
Bekle, bekle Urimbaba ortalıkta yok. Sonra anladım ki o yola devam etmiş. Telefonla haberleşerek Konaklı girişinde beni beklemesi üzerine ancak Urimbaba’ya yetişerek birbirimize kavuşabildik.

 

Saat 14.00 de Alanya’ya geldik.

 

Yürüyüş ve bisiklet yollarının bulunduğu sahil boyunca ilerleyerek şehir merkezine gelerek

 

Ecnebi turistleri kazıklayarak semirmiş restoran sahiplerinin olduğu bir muhitte fiyatların bir nebze makul seviyede olduğunu umduğumuz bir yeri gözümüze kestirerek bir şeyler atıştırdıktan sonra karnımız tok, cebimiz boş bir şekilde mekândan ayrıldık.

 

Damlataş mağarası girişine yakın bir yerden Kleopatra plajına geldik. Urimbaba denize girerken ben etrafı seyretmeyi seçtim.

 

Deniz sefasının ardından Alanya kalesine uğramak yerine Alanya müzesine uğramayı yeğledik.

 

Müze gezisinin ardından saati 17.00 etmiştik. Alanya’da yapacak başka bir şeyimiz kalmadığı için hava kararana kadar gidebildiğimiz kadar yol gitmeye gayret ettik Yerleşim yerinde çıkıp Dim çayının derin vadilerinin arasına girmeden evvel alışveriş yaparak yolumuza devam ettik.
Dim çayının etrafı gezilip görülmesi gerek saklı güzelliklerin bulunduğu güzel bir vadi. Etrafta çok sayıda piknik alanı ve restoran bulunuyor.

 

Denize yakın kısımları yollar oldukça düz olmakla birlikte iç kesimlere doğru ilerledikçe yapılmış olan hidroelektrik santralinin de etkisiyle yeni yolların daha yüksek rakımlardan ilerlemesi zorunluluğundan oldukça dikleşiyor.

 

Yolun geçmesinin imkânsız olduğu bölgelerde tüneller bulunuyor. Yolların dar olmasına rağmen trafiğin yok denebilecek seviyede olması tehlike katsayısını oldukça düşürüyor ve sürüş keyfini arttırıyor.

 

Vaktin oldukça ilerlemesinden dolayı dik yollarda tırmanırken bir yandan gözlerimiz çadır kurabileceğimiz düzlükler aramaktaydık. Yol kenarında birkaç uygun yer görmüş olsak ta su ve tuvalet ihtiyaçlarımızı göz önüne alarak ilerideki Kozyaka köyüne kadar devam etme kararı aldık.

 

Köy girişinde birkaç kişiden çadır kurabileceğimiz yer hususunda yardım istemiş olsak ta daha evvel buralara gelenlerin dolandırıcılık ve hırsızlıkgibi suçlar sebebiyle köylüyü mağdur etmelerinden dolayı köylünün bize karşı bir güvensizliği söz konusuydu.

Bir süre sonra Urimbaba’nın lastiğinin patlaması ve havanın daha fazla ilerlememize mani olması sebebiyle köy camiinin karşısında üstü daha önce kapatılmış düz beton alanda köylünün bize olan güvensizliğine rağmen pırıl, pırıl adli sicilimize güvenimiz tam olduğundan “şikâyetçi olan jandarma çağırır.” diyerek çadırlarımızı kurarak günü burada bitirdik.

[advanced_iframe src=”https://tr.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=10077273&measures=on&title=on&near=off&images=on&maptype=H” width=”100%” height=”650″]
Tags: 2015Alanyaantalyabisiklet turuburalarda geziyorumçengerDim çayıferdimenggyissİncekumKuzyakamanavgatPayallarsidesorgunTürklerturnaurim babacan
Previous Post

2015/06/05 Buralarda geziyorum bisiklet turu 22. Gün (Antalya/Manavgat/Side)

Next Post

2015/06/07 Buralarda geziyorum bisiklet turu 24. Gün (Antalya/Alanya/Kuzyaka – Antalya/ Alanya/Yalçı)

Ferdimen

Ferdimen

Next Post

2015/06/07 Buralarda geziyorum bisiklet turu 24. Gün (Antalya/Alanya/Kuzyaka - Antalya/ Alanya/Yalçı)

  • Giriş
    • Mağaza
  • Anasayfa
    • Gezilecek Yerler
    • Türkiye’nin Karayolu Geçitleri Haritası
  • Dosyalar
    • Garmin İçin Haritalar
    • Mağaza
  • Hakkımda

Strava

No Content Available
Ferdimen YouTube Desteği
☰

Destek Ol

Bi' tıkla, sen de bu yolun parçası ol

Katıl

Sadece izleyip kaçmak yok. :)

Adı yalnızlığından gelen kahraman
Seyyah, gezgin yada turist değil, Avareyim.

Takip Et

Browse by Category

  • 2011 Enez Turu
  • 2012 İç ve Batı Anadolu Turu
  • 2012 Trakya Turu
  • 2013 Türkiye Turu
  • 2014 Frig & Lidya Turu
  • 2015 Buralarda geziyorum bisiklet turu
  • 2015 Kendime Yolculuk
  • 2016 Az bilinen antik kentler turu
  • 2016 suyun kaynağına yolculuk (küçük menderes)
  • 2017 Gökova Bisiklet Turu
  • 2017 suyun kaynağına yolculuk (bakırcay)
  • 2017 Trakya Turu
  • 2018 Batı Karadeniz
  • 2018 istiklal yolundan zafer yoluna
  • 2018 K.K.T.C. Turu
  • 2018 suyun kaynağına yolculuk (büyük menderes)
  • 2019 ata yolu-kurtuluş yolu
  • 2019 Monapetra Turu
  • 2019 Of – Alanya Turu
  • 2019 Sandras Dağı & Arapapıştı Kanyonu
  • 2020 zafere giden yol
  • 2020 zafere giden yol
  • 2021 Alaşehir'den Kuşadası
  • 2021 Alaşehir'den Kuşadası
  • 2021 Deli Divane
  • 2021 Deli Divane Bisiklet Turu
  • 2021 Gelibolu 1915
  • 2021 intikal
  • 2021 Karaburun Bisiklet Turu
  • 2021 Kumpasa Geldim
  • 2021-Bafa Gölü Civarı
  • 2022 Anadolum Benim
  • 2022 Aykırı Yollar
  • 2022 Az Anadolu
  • 2022 Az Anadolu
  • 2022 İstiklal Yolu
  • Bisiklet Turları
  • günübirlik
  • Organize İşler
  • tur videoları
  • Uzun yolun kısası
  • Videolar
  • yol yordam
  • Hakkımda
  • Geçitler
  • Gezilecek yerler

© 2023 - Tüm yazı, fotoğraf video, rota vs. gibi materyaller Ferdimen'e aittir. lütfen izinsiz kullanmayın.

No Result
View All Result
  • Giriş
  • Ana Sayfa
    • Türkiye’de Gezilecek Yerler
  • Hakkımda

© 2023 - Tüm yazı, fotoğraf video, rota vs. gibi materyaller Ferdimen'e aittir. lütfen izinsiz kullanmayın.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
 
 
 
 
 
 
 
 
Giriş yapın
*
E-posta / Kullanıcı adı
Kullanıcı adı boş bırakılamaz.
Please enter valid data.
*
Şifre
şifre boş bırakılamaz.
Please enter valid data.
Please enter at least 1 characters.
GİRİŞ
Şifreni mi unuttun
Hesabınız yok mu? KAYIT OL