Adına yakışır bir şekilde yol almaya devam ediyoruz. Üç günde güzel yerler gördük,dün Sandras Dağı’na tırmandık,Topuklu Yaylası ve Karagöl’ ü gördük.Beyağaç’ta iki gece kamp yaptık, artık daha ilerilere gitme zamanı. Bu gün Beyağaç maceramız bitiyor ve farklı bölgelere yol alacağız ama yine rotamızda uç noktalar olacak, yine tırmanacağız.
Rotamız yine güzelliklere akacak Eşen Göleti,Bozdağ-Sandras Dağı geçidi, Dalaman Çayı,Kanlıçay,Gireniz Vadisi,Çameli rotamızda olacak.
Ben, Ferdi Kızıl ile çıktım yola, ilk defa ikili olarak yol alıp,kamp yapıyoruz.Düşünce,arzu,hedef,istek,anlayış bir olunca kafamız dinç olarak, kaliteli, güzel ve rahat bir tur yapıyoruz.
İkimizde bu rota da ilk defa yol alacağız bakalım başımıza neler gelmiş.
Beyağaç’ taki son gecemizi burada geçirdik. Elektrik,su,tuvalet yani her şey var.
Korunaklı olduğundan huzur içinde rahat bir uyku çektik. Sabah kahvaltımızı da iştahla yaptık.Şimdi yola çıkma zamanı ama önce bir hatıra fotoğrafı çekilmeli.
Kamp yaptığımız yerden hareket ile beklemeden okula geldik.Hakan Kalafat hocamız ile diğer öğretmen arkadaşlara veda ettik.İlgileri için kendilerine teşekkür ettik.Şimdi Beyağaç’tan ayrılık vakti,bu ayrılığı Atatürk heykeli önünden yapmak istedik.Bu fotoğraf aynı zaman da tek Beyağaç fotoğrafı olarak albümdeki yerini aldı.
Ben yine kısaca Beyağaç’tan bahsedip yola çıkalım.
Beyağaç: Beyağaç Denizli ilinin bir ilçesidir. Beyağaç, merkezi nüfusu 2.900 olup,köylerle birlikte 6903 tür. Oldukça yeşil ve serin bir mevkide yer alır. Sandras Dağı, Kartal Gölü ve serin yaylaları da oldukça ilgi çekici yerlerdendir. Büyük Menderese dökülen ayrıca kemer barajına yaşam kaynağı olan Akçay buradadır. Eskere ovası namıyla verimli bir ovada kurulmuştur. Rakımı 650 metredir.
Eskere Ovasında Yolculuk.
Bu fotoğraf Ferdi Kızıl kardeşimin bana hediyesi oldu.
Beyağaç’tan çıkıp Eskere Ovasında yol alırken bir kaç gün sonra tırmanacağımız Bozdağ manzarasına karşı beni fotoğraflamış.Bu fotoğraf anılardaki yerini alacak,çok hoşuma gitti.
Akçay.
Yoldan ayrılıp kısa bir köy yolu macerasından sonra dağ yollarına sapmadan önce Geriçam-Uzunoluk arasında tekrar Akçay ile karşılaşıyoruz. 1-2 saat için de Akçay’ ın doğup geliştiği yerde olacağız.
Eşen Göleti Yolu.
Artık dağ yollarında ve tırmanıştayız. Krom madeninden itibaren sert tırmanışlı bölümde bisikletleri ittirerek çıkardık.
Tam yol normale dönmüştü ki Ferdi’nin arka lastik fire verdi.Lastiğin havası inmiş, ben hemen yapalım deyince gerek yok ağabey içinde sıvı var,şimdi hava basar, sallar devam ederiz dedi ve bağdaş kurup lastik ile haşır neşir oldu.Pratik adam vesselam, o işini görürken ben de biraz dinlendim ve sonra aheste aheste yolumuza devam ettik.
Yaylada Mola Zamanı
Eşen Göleti’ne 1 kilometre mesafede güzel bir yayla görünce tereddüt etmeden mola hakkımızı kullandık.Rüzgar almayan bir yerde de masa bulunca öğlen yemeğini de tereddüt etmeden yedik. Üstüne de kahvemizi içince keyfimiz yerine geldi. Şimdi yola devam edebiliriz.
Eşen Göleti’ne Varış.
Mola yerinden ayrılıp küçük bir tırmanıştan sonra bu muhteşem görüntü ile birlikte Eşen Göleti ile karşı karşıya kaldık.Bu görüntü tüm yorgunluğumuzu aldı.
Eşen Göleti Beyağaç ilçe merkezine 8 km uzaklıkta olup 1995 yılında orman içi dinlenme yeri statüsü almıştır.1050 metre yükseklikte olup toplam alanı 231.50 ha’dır.Gölette aynalı sazan üretilmektedir.Su sporları potansiyeli yüksektir.Çevresi kızılçam ormanları ile kaplıdır.Alanda her hangi bir tesis bulunmamaktadır.Giriş ücretsiz olup,doğal kamp alanıdır.
Hatıramız olsun.
İlk defa geldik Eşen Göleti’ne, bizde güzel izlenimler bıraktı, hatırası olsun istedik,bu fotoğrafları albüme koyup bu anları ölümsüzleştirdik.
Biraz çocuklaştık, biraz büyüdük, biraz Eşen Göleti etrafında turladık.
Ferdi Kızıl kardeşimi o anlarda kadraja sığdırıp fotoğrafladım.
Eşen Göletinden Ayrılık Zaman.
Biliyorum Eşen Göleti ile fazla fotoğrafımız oldu ama öyle de gerekti,adeta etrafını tavaf ettik, beşte üçünü gezdik.Çok fazla zaman geçirdiğimizden fotoğraflarımızda fazla oldu.
Bence görülmesi gereken yerlerden bir tanesi, kamp yapılacak yerlerden bir tanesi.Ben hanesine yazdım,bir daha yolum düşerse burada muhakkak kamp yapacağım.
Şelale.
Eşen Göletinden sonra bir süre daha tırmanışımız devam etti.Bu tırmanış bazı yerlerde çok sert oldu.O anlardan birinde sağımda oluşan şelaleyi fotoğraflamak istedim ama bir türlü istediğimi elde edemedim.Ağaçlar engel oldu,ama şelalenin orada olduğunu bilin,sesi duymaya çalışın!!!!!
Günün Son Çıkışı.
Yukarıda Yangın Göleti ve Mezarlık var ve ben günün son tırmanışını yaparken Ferdi beni fotoğrafmış.Burada rakım 1183, çıkıyoruz.
Üst Noktada…
Günün zirvesindeyiz,kısa bir duraklama yapıyoruz.Önümüzde koskocaman bir çam ormanı,vadiler,dağlar gözümüze çarpıyor.Bu güzellikler içinde ne kadar yol alabiliriz onu ölçüyoruz.Sonunda ”nerede akşam orada kamp” sloganı ile salıyoruz kendimizi vadi içine.
Vadide Yolculuk.
Vadi içinde inişimiz 10 kilometreden fazla sürdü.Vadi genellikle güneş almadığından ve rüzgarında bazı bölgelerde etkili olmasından dolayı üşüyerek inişimizi Karaismailler köyüne kadar devam ettirdik. Karaismailler köyünde odun ateşinde demlenen çayı görünce hiç tereddüt etmeden durduk kısa bir mola verip,duble çayla beraber bisküvilerimizi yedik.Uzun zaman dağ yollarında yol aldık, Karaismailler köyü ile beraber yol, stabilize yola dönüştü.
Dalaman Çayı.
Karaismailler Köyü ile beraber Dalaman Çayı ile tanıştık. Derin bir vadiden, Gireniz Vadisinden akan Dalaman Çayı ile beraber bazen aşağılara doğru bazen de yukarılara doğru pedalladık. Görüntüsü ve görkemi büyüleyici güzellikteydi.
Dalaman Çayı Gölhisar ilçesinin güneyindeki Yeşilgöl dağlarından doğar, Ortaca ve Dalaman ilçe sınırlarını çizerek, Akdeniz’e dökülür. Dalaman çayı Akdeniz ve Ege bölgelerinin sınırını oluşturur. Toplam uzunluğu 229 km, havza alanı 3.500 km²’dir.
Gireniz Vadisi.
Dalaman Çayı halk arasında ”Gireniz Deresi”olarak bilinir. Acıpayam ilçesinin güneyinde olan bu vadi,Çameli ilçesi ve Bozdağ arasında yer alır.Gireniz Vadisi boyunca Acıpayam’a bağlı 19 yerleşim yeri vardır.Gireniz Vadisi boyunca kızılçam,karaçam,çınar,söğüt,ılgın ve Bozdağ’ ın yükseklerinde sedir ağaçları yer alır.
Bir süre Dalaman Çayı ve Gireniz Vadisi ile Sandalçık’ a kadar beraber yol aldık.Sonra yollarımız ayrıldı ama sonra tekrar kesişecek.
Kanlıçay.
İki çayı birbiri ile bir ara karıştırdık. Çünkü sağımızdan ve solumuzdan akmaya başladı,o ara GPS’ e müracaat ettik ve doğrusunu bulduk.
Dalaman Çayı ile Sandalcık’ ta ayrıldık. Yolçatı Köyü ile beraber Kanlıçay ile buluştuk. Kanlıçay Dalaman Çayı’ nın en büyük kollarından biri.
Kanlıçay: Çameli’ nin güneyinde bulunan ve Dalaman ile Fethiye sınırını oluşturan Boncuk Dağı’ nın (2265 m) zirvelerinde eriyen kar suları ile beslenir. Elmalı, Kirazlıyayla ve Sarıkavak köylerinden geçerek Acıpayam İlçesi sınırları içinde bulunan Yolçatı Köyü’ nde bulunan Dalaman Çayı ile birleşir. Dalaman Çayı’ nın kollarından biridir. Kanlıçay üzerinde çok sayıda alabalık çiftliği ve restoranı mevcut olup, Çameli’nin en önemli akarsuyu durumundadır.
Yolçatı Kampı.
Yolçatı’ ya vardığımızda yorgunluk belirtisi başladı ayrıca akşama az vakit olduğundan kamp yeri arayışına geçtik.Vadi içlerinde bu tür yerlerin kısıtlı olduğundan, köylülerin her düz alanı ektiğini bildiğimizden gözlerimizi dört açarak ilerlemeye başladık.
Yolçatı-Suçatı arasında aradığımızı Ferdi ile ikimiz aynı anda bulduk.Hiç tereddüt etmeden kendimizi orman içine attık.
Çadırlarımızı hava kararmadan kurduk.Sonra ki rutin iş olan yemek işine giriştik.Yemekten sonra günün kritiğini yapıp,yarının planını yaptık.
Böyle vadi içlerinde hava serin olduğundan fazla dışarıda oyalanmadan herkes çadırının yolunu tuttu.
Yarın ne gibi seyir hali bizi bekliyor onu da yarın yaşayacağız.
[advanced_iframe src=”https://tr.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=35422307&measures=on&title=on&near=off&images=on&maptype=H” width=”100%” height=”650″]