İş güç sebebiyle altı ay kadar ertelemek zorunda kaldığım “Frig Vadileri Gezisine” çıkmak için sabırsızlandığımdan bir gün öncesinden tüm hazırlıklarımı tamamlayıp hareket saatinin gelmesini beklemeye koyuldum.
Dikkatinizi çekti mi? bilmiyorum ama “Frig Vadileri Gezisi” diye yazdım. nitekim bu tecrübemizde hem motorlu taşıt kullandık, hem de A noktasından B noktasına doğru tek yönlü bir seyahat yaptık. Yani turu tamamlamayıp yarım bıraktık.
Yaklaşık sekiz saatlik otobüs yolculuğunun ardından sabahın ilk ışıkları ile birlikte Yoldaşım İslam Gölge ile birlikte Eskişehir Otogar‘a ulaştık.
İslam’ın akraba ve tanıdık ziyaretlerinin ardından Seyitgazi yolunu kullanarak Eskişehir‘den çıkışımız öğleni buldu. Aslında ilk planımız Kütahya üzerinde Çavdarhisar‘a geçerek Aizanoi Antik Kentini gezip oradan Frig vadisine gitmekti lakin bu planı zaman sıkıntımız olduğu için gerçekleştiremedik ve Seyitgazi’ye doğru yola koyulduk.
Bir bilinmeze gittiğimiz için yolun ilerleyen zamanlarda su sıkıntısı çekmemek için Orman bölge şefliğinde “Kabalak” içme suyu takviyesi yaptık
Sırası ile Akpınar,Derbent ve Taşlık‘ı geçerek Seyitgazi‘ye doğru ilermememize devam ettik
Daha önce Eskişehir civarında tur yapmış olmam sebebiyle coğrafya oldukça tanıdık geldi bana. Yer yer hafif iniş ve çıkışlı olan yol, Eskişehir‘i Seyitgazi‘ye bağlayan ilçe karayolu olmasına rağmen oldukça bozuktu.
Her ne kadar yol yorgunu ve uykusuz olsakta keyfimiz yerinde.
Yaklaşık 40 km. sonunda karşımızda Seyitgazi belirmeye başladı.
Seyitgazi 3200 civarında nüfusu olan Seydi çayı‘nın kıyısında yer alan sırtını tepelere yaslamış köyden bozma skimsonik bir ilçe, büyük beklenti içinde geldik hayal kırıklığı yaşadık. şehir girişinde tabelası bile olmayan diyardan ne beklenirdi ki. (fotoğraftaki tabelayı çıkışta çektik)
Seyit Battalgazi külliyesi‘ni ve şehir manzarasını görmek içn yaklaşık 200-250 metre kadar dik bir yokuş çıktık… çıkmasaydık da olurdu.
“Seyitgazi Hatırası”
Alış-veriş neyim yapıp bir daha buralara gelmemeyi umarak tez elden Seyitgazi‘den kaçarcasına ayrıldık.
Seydi çayına paralel 3-4 km kadar gittikten sonra “Yazılıkaya Milas Antik Kenti” tabelasının gösterdiği istikamette ilerleyip Örencik köyü‘nü 2-3 km geçerek uygun bir yere kamp kurduk.